Da, voda, bezalkoholna pića, i pojedine grickalice su uključene..

Wi-Fi  je dostupan na brodu, međutim podliježe ograničenjima za preuzimanje i možda neće biti uvijek dostupan.

Treba da ponesete sopstveni peškir za plažu.

Ne možete ponijeti hranu i piće na plovilo, osim proizvoda koji podliježu dijetalnim potrebama. Svako plovilo posjeduje popunjen bar sa vodom i bezalkoholnim pićima, a dodatna pića možete naručiti sa naše liste pića.

Da, postoji mogućnost organizovanja ketering usluga za naše klijente.

Iako Crna Gora nije još članica Evrope Unije, euro je zvanična valuta od njenog osnivanja.

Da, nudimo dvije mogućnosti plaćanja, gotovinom ili karticom.

Iako pojedina plovila poseduju post terminal , savjetujemo Vas da ponesete dovoljno novca kojim možete pokriti Vašu potrošnju u toku dana. Bankomati su dostupni uglavnom u svim lukama, kako biste podigli Vaš novac.

Da,  nudimo mogućnost izdavanja poslovne fakture po Vašem zahtjevu.

Naravno. Pored ponude naših osnovnih usluga (transferi, iznajmljivanje, čarteri), možemo organizovati i prilagođene ture, pecanje, "team building" aktivnosti i ture za specijalne događaje.

1. Dnevni čarter sastoji se od iznajmljivanja plovila na 8 (osam)  sati, od polaska do usidravanja plovila. 


2. Čarter cijene zavise od tipa plovila, fiksne su i uključuju; 

   • Plovilo (Čisto i spremno za isplovljavanje) 

   • Toalet (ukoliko već postoji na plovilu)

   • Skiper za period čartera.

   • Dodatni mornar, zavisno od tipa plovila pod čarterom.

   • Pojasevi za spasavanje za svakog putnika na plovilu.

   • Pijaća voda (ukoliko postoji na plovilu)


3. Čarter cijena ne uključuje;

   • Gorivo korišteno za vrijeme iznajmljivanja plovila (izračunato na kraju čartera) 

   • Hrana i piće na plovilu (*Lista želja)

   • Usidravanje u luke koje nisu matična luka plovila.

   • Takse i doplate za prelazak granice (ukoliko se primjenjuje).

   • Trošak dostave ukoliko je ukrcavanje zatraženo van matične luke plovila. (Trošak dostave broda zavisi od udaljenosti matične luke do mjesta ukrcaja)

   • Trošak povrata plovila u matičnu luku ukoliko je iskrcaj zatražen na nekoj  drugoj lokaciji od matične luke plovila. 

   (Trošak povrata plovila zavisi od udaljenosti matične luke do mjesta iskrcaja) 


4. Igračke za vodu samo ukoliko su već dostupne na plovilu. 


5. Ukoliko su igračke za vodu zatražene, na cijenu čartera dodaje se cijena iznajmljivanja plovila. 


6. Ukoliko neka igračka za vodu po Crnogorskom pomorskom zakonu zahtjeva licencu, gost je dužan da istu pokaže kapetanu plovila i da je nosi sve vrijeme njenog korišćenja. 


7. *Lista želja je lista koja je prezentovana osobi koja uzima čarter plovila, najmanje 12 (dvanaest) sati prije početka čartera. Sastoji se od specifičnih detalja koje klijent želi imati na plovilu prije njegovog/njenog isplovljavanja, Piće, hrana, cvijeće, igračke za vodu, peškiri, maske za ronjenje i slično. Radujemo se da Vas dočekamo. 


Ime*
Email*
Pitanje
Pošalji

Ograničite stvari koje nosite sa sobom, u skladu sa tipom plovila i vremenom koje ćete provjesti na moru, ponesite garderobu koju možete nositi nekoliko puta i izbjegavajte proizvode za uljepšavanje.

Nosite torbu dovoljnu da stane u mali plakar.

Nije potrebno da imate prethodno iskustvo na plovilu  i moru. Kapetan je potpuno kvalifikovan da sam upravlja plovilom. Možete, ukoliko želite, da naučite i pomognete u navigaciji. Vaša pomoć će biti korisna i zabavna za sve. 

Na plovilu postoji kompletna medicinska oprema za prvu pomoć. Za Vašu sigurnost potebno je da obavjestite kapetana oko Vaših tableta ili alergija na pojedine tablete.

Povedite računa da ponesete odjeću koja se brzo suši, olakšaće Vam život na moru. Za kupanje, ponesite jedan ili dva kupaća kostima više. Izbjegavajte da nosite svijetlu odjeću, jer, mrlje su odmah iza ćoška.

Ponesite Vaš šešir, ili dva, samo se pobrinite da ostane na glavi i po vjetrovitom danu. Budite praktični sa tim koju obuću nosite, kao i tip naočara, oboje bi trebalo da Vas čini sigurnim i komfornim. Oprema za ronjenje je obavezna.

Hidrirajte i dodajte energiju svom tijelu uz uzimanja dosta vode i sokova. Ukoliko pijete alkohol, pobrinite se da bude dobrog kvaliteta i spremljen sa svježim namirnicama :) Ponesite plastičnu čašu sa poklopcem, spasiće Vam život na moru.


Dobar miks orašćastih plodova, nekoliko proteinskih čokoladica, može Vam pomoći da sprečite glad između obroka.

Ukoliko je slučaj da provodite više dana ili sedmicu na plovilu, dodatna zabava nije na odmet. Provedite vrijeme na plovilu igrajući karte, socijalne igrice, knjige.. Nažalost ili možda ne, WiFi ili mobilna mreža možda neće uvijek biti dostupna.

Ukoliko nikada prije niste plovili, savjetujemo Vas da popijete tabletu za mučninu, posebno prvog dana. Vaše tijelo će se kasnijete navići pa Vam tablete neće biti više potrebne.