TRANSFER DESTINACIJE

Mnogo priča je ispričano i napisano, mnogo fotografija i slika je ilustrovalo jedinstvenu ljepotu Bokokotorskog zaliva. Boka, kako joj tepamo, je put kroz vrijeme, sinergija arhitektura različitih civilizacija, kontrast između mora i planina, prirodno čudo gdje sve prethodno zaživi.  


Mi želimo da Vas povedemo na sva ova mjesta, da Vam pokažemo šarm i autentična iskustva koje donosi svako od njih. Istražite pećine, posjetite ostrva, uživajte na plažama, zadovoljite Vaša čula u najboljim restoranima, opustite se u hotelima sa karakterom i najljepšim pogledom…

Herceg Novi

Herceg Novi je primorski grad koji se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv i u podnožju planine Orjen. Ima 17,000 stanovnika i administrativni je centar opštine Herceg Novi. Iako se radi o jednom od najmlađih naseljenih na ovom dijelu Jadrana, imao je turbulentu istoriju i svaki od brojnih osvajača je ostavio svoj pečat, čineći ga jednim od najživopisnijih gradova na crnogorskoj obali.

Rose

Rose su malo naselje koje pripada opštini Herceg Novi iako se nalazi na poluostrvu Luštica, sa druge strane Bokokotorskog zaliva u odnosu na grad (rastojanje do Herceg Novog je oko 3 km morem). Može se doći i kolskim putem od Tivta ili Budve prateći putokaze ka Luštici.

U stara vremena, u godinama aktivnog razvoja morske plovidbe, ovde je bila teretna luka. 

Danas Rose izgledaju kao tipičan mediteranski gradić i unutar naselja se nalaze ponte koje imaju funkciju plaža. Zahvaljujući providnoj vodi i obilju morskog života, ovo mjesto je veoma pogodno za ronioce.

Žanjice

Plažu Žanjice takođe nazivaju Predsjedničkom plažom, nekadašnji poznati Josip Broz Tito (predsjednik bivše Jugoslavije) je izabrao ovu uvalu za privatnu zatvorenu plažu. Ona se nalazi 6 km od Herceg Novog na poluostrvu Luštica. Plaža je šljunkovita, nema pijeska i zato je voda vrlo čista i providna. U blizini plaže se nalazi veliko pristanište odakle možete poći u Plavu špilju (pećinu) ili na ostrvo-tvrđavu Mamula. Ovo mjesto se izdvaja nevjerovatnim pejzažom i čistim šumskim vazduhom.

Tivat

Tivat se nalazi na samoj obali Bokokotorskog zaliva, na poluostrvu Vrmac. Za mnoge putnike od ovog mjesta počinje upoznavanje sa zemljom, jer ovde je najbliži aerodrom ka obali. Veoma tih i udoban grad, koji se nalazi skoro na ravnoj površini, idealan je za porodični odmor sa malom djecom. Kao i mnogi drugi gradovi Boke Kotorske, Tivat je imao ilirski, rimski, vizantijski, venecijansko-turski i austrijski period. 

Porto Montenegro

Vodeća marina za superjahte na Mediteranu i nautičko naselje Porto Montenegro broji 450 vezova, 7 luksuznih rezidencija sa stanovima i penthouse-ima, luksuzni Regent Hotel & Residences u kategorizaciji pet zvjezdica, kao i mnoštvo sportskih, art i lifestyle sadržaja.

 

Atraktivni događaji, art punktovi, koncerti, regate, ekskluzivne zabave, samo su neki od razloga zašto je Porto Montenegro omiljena destinacija internacionalne klijentele za sva godišnja doba. Promenada svjetskih modnih brendova upotpunjuje kosmopolitsko šetalište sa restoranima, barovima i kafeterijama, a tu je i atraktivni Porto Montenegro Jahting klub sa 64m dugim infinity bazenom, jedriličarkom eskadrilom, plažnim barom i teretanom na pijesku.


Perast

Perast je drevni grad koji se nalazi na isturenom rtu, između kotorskog i risanskog zaliva, nekoliko kilometara severozapadno od Kotora. Perast leži u podnožju brda Sveti Ilija (873 m), preko puta moreuza Verige,  najužeg dijela Boke Kotorske.

Prema pretpostavkama arheologa, prva naselja u ovoj oblasti pojavila su se u neolitu; zatim slijede spomenici ilirskih, rimskih i ranih hrišćanskih perioda. Grad su osnovali Iliri, iimenovali su ga po jednom od lokalnih plemena - Pirusti.

Dobrota

Dobrota je malo naselje koje pripada kotorskoj opštini. Stanovništvo naselja čini oko 8.200 ljudi. Dobrota se proteže nekoliko kilometara duž živopisne obale, od drevnog grada Kotora do naselja Ljuta i s pravom se smatra jednim od najljepših naselja Bokokotorskog zaliva.

U XIII vijek datira se prvo pominjanje Dobrote. Naselje je tada nosilo ime Dabratum, dok se sadašnje ime pojavilo nešto kasnije, kada naselje postaje dio Kotora. Najpoznatije palate koje su preživjele do našeg doba jesu palate pomorskih porodica Tripković, Dabinović, Ivanović, Radoničić i Milošević. Žene tih pomoraca postale su poznate po tkanju najfinije čipke koja je nastajala tokom plovidbe njihovih muževa.

Ljuta

Ljuta je malo ribarsko mjesto na obali Bokokotorskog zaliva u samom podnožju planinskog masiva Lovćen. Ovo mjestašce nalazi se na istoimenoj planinskoj rijeci - Ljuta, odakle i potiče ime. Zimi je mirno i tiho, dok tokom ljeta u Ljutu dolazi veliki broj turista iz cijelog svijeta zbog lokalnih plaža, živopisnih pejzaža i jedinstvenih srednjovekovnih atrakcija, koje čuvaju istoriju ovog jedinstvenog mjesta.

Kuće Ljute odlikuju se jedinstvenim i tradicionalnim arhitektonskim stilom čija je jedna od glavnih odlika čisti bijeli kamen. Sve ove karakteristike čine da uronite u daleka vremena, vremena vladavine otmene Venecijanske republike.  

Kotor

Smješten u jedan od najljepših zaliva svijeta, Kotor, grad trgovaca i čuvenih pomoraca, ima puno toga da ispriča. Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovjekovna urbana sredina tipična za gradove nastale između XII i XIV vijeka. Srednjovekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog naslijeđa uvrstili su Kotor na UNESCO – ovu listu „Svjetske prirodne i kulturne baštine“. Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane uličicama i trgovima. Na jednom od njih nalazi se i katedrala Sv. Tripuna spomenik romanskoj kulturi i jedan od prepoznatljivih simbola grada. Mnoštvo crkava samo je dio bogate riznice Kotorske tradicije. Karnevali i fešte koje se organizuju svake godine, najljepšem gradu crnogorskog primorja, daju dodatnu čar. Jednostavno, Kotor se ne smije propustiti.

Luštica Bay

Smještena u okviru poluostrva Luštica, Luštica Bay je locirana uz obalu Jadranskog mora u sjevero-zapadnom dijelu zaliva Trašte, koji je dio opštine Tivat i nastavak sela Radovići. Okupana suncem 240 dana godišnje, riječ je o raznolikom pejzažu, okruženom kristalno čistim vodama, neprekidnom obalom, maslinjacima, makijom i stepenastim brežuljcima. Uprkos tome što je naizgled izolovana, Luštica Bay je na samo 15 minuta vožnje do Tivta i Kotora.

U blizini se nalaze i tri internacionalna aerodroma, Tivat (10km), koji je na samo 15 minuta vožnje, Podgorica (90km) i Čilipi - Dubrovnik (46km).

Budva

Budva, metropola crnogorskog turizma, zahvaljujuci velikom broju plaža koje plijene svojim izgledom predstavlja najpoželjniju turističku destinaciju. Pored prirodnih ljepota koje se ogledaju kroz uvale, ostrva i plaže, Budva obiluje i istorijskim spomenicima. Stari grad leži na malom poluostrvu i predstavlja riznicu kulturne bastine. Ispresjecan je nizom ulicica i trgova ispred kojih se nalaze znamenite građevine, crkva Sv. Trojice, gde je i grob istaknutog knjizevnika, Stjepana Mitrova Ljubise, crkva Sv. Ivana, crkva Sv. Bogorodice i crkva Sv. Save. Za vrijeme ljetnjih mjeseci pretvara se u Grad teatar gde se odigravaju mnogobrojne domaće i strane predstave. U Starom gradu danas možete posjetiti mnoge butike, kafiće, restorane, galerije. Manastiri Stanjevići, Podostrog, Reževići i Gradište su značajni istorijski i religijski spomenici Budve.

Sveti Stefan

Sveti Stefan je ostrvo-hotel i resort deluxe kategorije, koji se nalazi nekoliko kilometara od turističkog centra Crne Gore - Budve. Povezan je sa obalom uskim pješčanim zemljouzom i smatra se "vizit-karticom Crne Gore". Panoramski pogled koji se otvara sa vidikovca u blizini restorana hotela "Adrović" na ostrvu Sveti Stefan na beskrajno Jadransko more i obalu Crne Gore je jedno od dobro poznatih mjesta u svijetu na turističkim razglednicama Crne Gore.

Tvrđava je dobila ime po crkvi, koja je posvećena Stefanu Prvomučeniku i koja je bila prva izgrađena na ostrvu. Kasnije, naročito u vreme Mletačke Republike, Sveti Stefan je bio važan trgovački i transportni centar.

Dubrovnik

Dubrovnik (ital. Ragusa) je grad na Jadranskom moru na jugu Hrvatske. Jedno je od najistaknutijih turističkih odredišta na Jadranskoj obali, morska luka i središte Dubrovačko-neretvanske županije. Grad Dubrovnik se 1979. pridružio UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Procvat grada se istorijski temeljio na pomorskoj trgovini; kao glavni grad pomorske Republike Ragusa, postigao je visok nivo razvoja, posebno tokom XV i XVI vijeka, pošto je postao značajan po svom bogatstvu i kvalifikovanoj diplomatiji.

DRUGE DESTINACIJE

Slobodni ste u odabiru bilo koje destinacije na crnogorskom primorju, samo pošaljite zahtjev.